Followers

Monday, January 31, 2011

STORY of 
ARY, MEN DAN LIPSTIK

p/s: kisah ni xde kene mengena yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia...hanya rekaan semata mata.....bagi sesapa yg baca, harap baca banyak kali kalo u alls x faham k...hahahaha


selepas selesai sudah kerja yang bertimbun di ofis..dengan tiga mesyuarat yang kene hadir..terasa kepenatan yang melampau....bahu bahu terasa keletihan dan mata mula kelayuan....bila teringatkan balik, ada kerja yang belum diselesaikan dirumah...sebelum tu aku rasa seperti melepaskan segalanya kat starbuck dahulu....hujan mulai renyai renyai tatkala aku menyusuri lebuh raya menggunakan BMW X6...

"ermm...excuse me, may i help u please....", pelayan bertanya pada aku..."hot mocha satu k", aku memesan....perghhhh terasa hilang dahaga......sedang enak menikmati kelazatan mocha starbuck, tiba tiba mata tertumpu kepada sekumpulan 'perempuan' yang sedang melewati aku...kisah lama terus bangkit semula......

"Nab, apa nak jadi kat anak kita yang sorang nie, xhabis habis menyusahkan aku...sahla menyusahkan, conteng arang kat muka aku lagi tue...huh!!!...kalau diikutkan dah lama aku humban dia kat reban ayam..biar rasa sikit erti maruah", bentak Pak Majid, bapa ku...."Sabarlah abahnya, Ary nie kan masih kecik lagi....janganlah berkasar sangat dengan dia....taulah saya nak mengajar dia...lagipun nie suma salah saya...saya yang mendidik dia supaya menjadi macam nie", jawab ummi ku...."tengoklah awak, dah jadi macam ni awak masih lagi bermanja dengan dia...awak tau x, satu kampong heboh yang si Ary nie dah terikut ikut dengan pondan pondan kampung kita nie..malu saya tau x..saya nie ketua kampung, kene jaga sikit reputasi saya...", balas bapa ku lagi....

haaaa....kalo korang nak tau, ni lah kehidupan seharian aku..hari hari dimaki hamun oleh bapak aku...hahaha....nama aku aryzan hakimi bin majid..orang panggil aku kimi...tapi aku lebih biasa di panggil dengan nama ary..popular sikit..huhuuh...ermm..mcm nie lah diringkaskan cerita, aku nie terlalu obses dengan kaler pink, aku pakai make up, kawan kawan aku semuanya perempuan dan aku paling minat erra fazira..kelas gituuu...

actually aku xnak dilahirkan macam nie..dan aku xsalahkan sikit pun takdir tuhan...maybe masa kecik mak aku terlalu manjakan aku dengan mainan perempuan..sehinggakan baju aku pun kebanyakkannya perempuan punya...apa boleh buat bedal je pe yg mak aku kasi..huhuhuh...time kat sekolah pulak, biasalah kalo org macm aku ni apa lagi jadi mangsa ejekan lah..."Ary pondan, Ary pondan, Bapok tua"...ermmm..tohmahan tohmahan tue semua aku dah lali..dah kebal telinga aku dengan benda benda macam tue..huhuuhh...

time aku kat menara gading pulak lagi dashaaatt....tapi kat universiti lah kehidupan aku berubah seratus peratuusss....

"wanie, ko nampak x mamat senior yg duduk kat hujung corner tu, hensem siot...ko rasa berjaya x ak pikat dia?...wanie my best fren balas," entahlah, ko try lah ary, mana tau tersangkut...bertuah badan tau x...sahla dia tue kaya, ank Tan Sri pulak tue..rugi ko rebut peluang yang ada..pergilah..."....tanpa segan silu aku pun terus lah pergi kat mamat senior tue.."ermmm, hye...u sibuk ke?..sory if i ganggu u...okay, i ary.and u plak?..."ermm, i zakcry hamdan...u can call me zac...xde wat pe..just lepak lepak je...nak join ke ermmm ary?..." boleh jugak",yesss akhirnya berjaya jugak..."i student business..and u zac?..oic..i just business jer..."ermmm okaylah nanti kita chat lagi ye zac, i nak balik rumah dulu..see u.."okay..see u too..and this is my fon number n kalo nak call boleh je..bye ary.." ....perghhh hensem nyer...akhirnya berjaya jugak..hahhaha..yepppiii

hubungan aku dengan zac makin lama makin intim...rupa rupanya zac seorang gay..peluang kau lah tuk menarik minat dia...dari kawan, keluar makan, relationship dan akhirnya sampailah kemuncak yang aku xjangka akan berlaku..ermmm korang mesti tau kan...aku dan zac dah macm suami isteri jer..but same gender...kissing, makan, tido ataupun seks pun kitaorg buat sama sama...aku langsung xpikirkan dosa yang telah aku buat..xpikir sikit pun kat family aku kat kampung..hanya yang kau tahu, hujung bulan mintak duit kat bapak ak..walaupun ak sepenuhnya dibiayai oleh zac....


pada suatu hari, time aku melimpasi secret recipe, tiba tiba aku ternampak zac bersama dengan lelaki lain..begitu mesra mereka...aku apa lagi serang lah..aku begitu marah pada zac..zac tidak mengakui kesalahan yang telah dia lakukan...apa yang aku boleh buat time tu hanya putuskan sahaja our relationship.."zac, its over!!!"...

dah tiga bulan kut aku xjumpa si zac..aku teruskan juga kehidupan aku sebagai mahasiswa....matlamat aku sekarang hanyalah untuk mendapatkan segulung ijazah dan pekrjaan yang bagus..yang boleh memberi kehidupan kat aku yang lebih selesa....tiba tiba badan aku terasa kurang enak..disertakan dengan batuk...aku pun pergilah jumpa doktor..

Ya Allah, Ya tuhanku..apa nak jadi kat aku nie..terasa luluh jantung ku apabila demam yang kusangkakan tapi HIV yang ku dapat.....pitam segala hidupku....ummi dan abah mesti patah ahti dan xakan mengaku aku anak nyer lagi..kalau boleh diputarkan masa, aku tidak mahu sebegini terjadi lagi....


dengan merahsiakan dari pengetahuan family dikampung serTa kawan kawan, aku pun berpura pura menjadi serti biasa....keluar masuk hospital telah menjadi lumrah hidupku.....ermmm

tiga tahun telah berlalu dan akhirnya aku pun mendapat apa yang aku mahu selama ini iaitu segulung ijazah....dan yang lebih menggembirakan kini aku bebas dar HIV...thankss ALLAH...tapiii..kelibat zac tetap tidak kelihatn...

akhirnya abah serta ummi pinangkan aku dengan seorang gadis kampung yang dari mana asl nyer serta tidak tahu latarbelakangnya..aku pun hanya bersetuju..ummi berpesan...walaupun kita xde cinta sekarang nie..pupuklah ketika kahwin nanti....aku hanya menurut saja...ermmmmmmmmmm

"encik, nie bil nyer"..hampir terkejut aku dek suara pelayan starbuck tue...rupa rupanya sudah agak lama aku mengelamun..hari sudah gelap....baru teringat janji aku yang belum tertunai lagi di rumah...hari nie hari jadi anak aku, misya yang ke 5 tahun..harap dia setia menunggu ku bersama isteri tercinta, aisyah untuk meraikan bersama sama....betapa gembiranya hatiku......

the end....



Saturday, January 29, 2011

HAPPY SANGAT SANGAT


nak tahu nape ak happy jer??..coz semalam adalah student designer  gak tetiba jer dia chat ngn ak..b4 nie xpenah pun...then dia mention pasal sketchess ak..alaaaa yg ak lukis gambar2 baju tue..dia cakap cantik..dia tye ak ke wat..then ak ckp of course..dia kata napa x amik course designer nie..ak ckp ak dh dapt asasi nie...xnk lah pkir sal fesyen nie lagi....bnyk ke yg ak lukis..ak ckp bnyk sangat sangt..tp ak dah buang suma lukisan ak kuttt coz pkir bende nie dah xleh ak bwk lagi..then dia ckp xyah lah buang mana tau nanti future ada pereka fesyen nak kan ak nyer..berguna tau..hahahah...then dia kata kalo dia nak ak nyer sketchess tue boleh x???..then aku jawab amik lah...coz ak dh xguna lagi even actually ak sayang giler giler ak nyer lukisan tue...then dia ckp xkan nk bg cmtu jer??..ak ckp amik je but satu syarat lah..kene bg something kat aku..huhuhuu..ak gurau je ngn dia..tp ak ckp kalo nk amik je lah..huu..dia ckp kalo ak ada masa lapang dia nk ajak ak g hangout sama sama....huhuhuh..leh ronda ronda g butik2 pereka fesyen yg terkenal..mantoppp tue......



p/s: dia ajak ak jd best fwen dia..hahaha
banyak bende nak tulis kat sini coz macam macam bende yang berlaku..huhuhuhu...haiyaaa pahang nie bilalah nak cerahh balik...asyik asyik hujan jer..tension lah..suma bju aku xkering..huhuhuhuh..semalam ak g eksplores kt taman gelora anjuran gia..best gilerrr..kene redah air..meniarap lah...apa lah..best siottt..kalo ada bende cmtu lgi ak nak pergi..huhuuh..credit to gia coz buat program nie...walaupun ada kekurang tp ak syokkk....

rm2rat lebih je tinggal???..hahahha..giler gielr..apa ak nak buat nie..makkkkkkkk  tolongggggg.....hahahaha....aritu ak pergilah hotel zenith ngn marea n syafa..then kitaorg wat rombongan sambil belajar kat dalam hotel tu..sampai je kt gymnasium tu ak ternampaklah alat penimbang..then aku timbang lah..4 KILO NAIKK??? hah?   ....shittt lahhh.ingat kan program diet ak berkesan rupa rupanyer xberkesan pun..siottt jerrrr....so terpaksa lah ak ikat perut sekarang nie..nak urun balik berat ak..so sapa sapa nak ajak ak g makan sorry ea..ak diet sekarang....

Thursday, January 27, 2011

RINGKAS , PADAT DAN TEPAT!!!!!


nie kawan kelas aku..kawan je tau..xde lebey lebey nie..hhaha..kalo ada pun apa salahnyer...hahha..gurau je..
ok..teruskan pada agenda pada hari nie...sebenarnya kawan aku ni yg suruh ak post kan pasal dia..apa lagi aku wat lah...tp simple je..hahha

nama dia zahiratul nazliah..panggil dia zahiratul atau nazliah atau naz atau alia..huhh...panggil jelah apa apa pun..

okay naz..suka x aku wat entry sal ko..hahha....bye..adiosss suma..

Wednesday, January 26, 2011



+



bertemu lagi.....huhuuh..rindu nyer pada my antabellum nie..hahha..poyo je an...

korang nampak x dua pic nie..apa korang pikir..mulut bertemu ngn burung murai???..pe hasil nyerr???..korang mesti paham kan..tp aku malas nk bg jawapan nyer..aku just ckp cik azwan ali je k....faham????..bgusss...

citer pasal cik azwan ali nie..ak actually xske lah org jenis cmnie..depan kita baik nk mamposss..tp belakang kutuk kita lak tu..kalo kutuk bende baik xpe gak..ni buruk..n xbetul lak tu..kuang hajau nye malaonnn...then si cik azwan ali nie suka lah nk ngumpat ngumpat hal hal dalaman kain orang..maksud aku hal kutuk kutuk org lah...pakai sedap je eak ko..hahha

mcm nie jelah..kan senang tutup mulut tu skit wahai cik azwan ali...coz ko tu bkan perfect sangt..ko ske je nk kutuk org ..tp ko xsedar yg diri ko tu pun org salu gak kutuk...hahhaa..hamik ko..padan muka....so bg mengelakkan org kutuk ko balik n org benci kat ko..sila oikut tips aku ni k...


  1. diamkan diri anda
  2. salotepkan mulut ko yg xseberapa seksi tu..
  3. makan cili padi bnyk coz kalo pedass ko dh xpat nk kutuk org lagi..
  4. puasa lah coz puasa tu lebih baik amalan nyer


senang x???..just ikut je nie..kompom berkesan..okay....byeeee..




p/S: jgn terasa eak...aku x tuju kat sesapa pun..kalo terasa gak soriii

Sunday, January 23, 2011

jangan
 jadi the next SIMON COWELL boleh x?


bajet ko tu teror.....hahah


jangan jadi cm dalam gambar nie leh x??..people wiill benci ko tau tak coz ngn pangai ko cmtu...kalo simon cowell yg asli xpe..apa yang dia condemn or kritik org xkesah walaupun laserrr bak AZWAN ALI...people will accept it coz dia berpengetahuan..dia tau suma benda..dia beelajar suma benda....


ermmm,.ape eak ak nk kritik arini...


engko, kalo nak kritik org..tengok or mirror kan sikit diri ko tue..jangan cakap ikut sedap mulut jer....kekadang pe yg ko kritik tu menyakitkan ati tau..bukan xterima kritikan org tapi cara ko tue salah..ko pandai je kritik tp diri ko tu pun xterurus.....


geramnyerr...arghhh



kalo pangai ko still camni jugak..lelama org jadi geram kat ko..n akan label ko annoying person....kalo ko xnk dpt tittle tu, ko ubah lah sikit attitude ko tue eak...jadi elok2 dlu b4 nak judge org....aku benci org macam tue...**** kat org cmtu....jgn bajet ko tu lawakah, ensom kah, perfectkah or whatsoeva....



PLEASEEEEE....

mind on ur business


p/s: b4 nk judge, judge diri sendili dulu....lalalala..n citer ni xde kene mengena yg mati...sapa terasa sori yang amat.....lalalalala




my antabellum....


ermm...wat masa sekarang nie, ... aku harap sangat sangat aku ada tempat untuk luahkan pe yang aku rasa at this moment..kerana xde sapa nak menemani aku time aku sebegini..xde yang betul betul boleh aku kongsikan hari hari aku..dengan diary nilah tempat aku mengadu dan diadu...


kan best kalo ada orang kat sebelah aku nie...leh aku peluk kuat kuat..leh aku nangis banyak banyak..tapi sekarang...sunyi....


btw..im still feel empty..kosong...sepi...aku xde tempat nak mengadu skang nie..






aku rasa  macam  somthing wrong about me, myself, and i...... aku xnak deserve this such  lonely  feelings.. atau memang kah aku???....



Saturday, January 22, 2011

AKU, LELAKI, DAN ...DOT...DOT...






ADA APA KAT LELAKI yg POMPUAN MESTI KENE TAU





Mungkin ramai perempuan tahu atau kenal jenis-jenis lelaki yang ada dalam dunia ini. Dan juga lelaki semestinya mereka kata mereka lebih arif memandangkan mereka adalah lelaki. Kita biasa dengar dengan jenis lelaki mata keranjang, mata duitan, mulut manis dan macam-macam lagi.



Takrifan dibuat, tetapi tidak diketahui samada takrifan tersebut 'betul' atau tidak. Biasa kita guna takrifan yang jenis biasan, kerana kita sedia maklum kita adalah rakyat yang begitu bersopan santun.

Tapi kali ini aku rasa tak mahu bertapis lagi tentang takrifan jenis-jenis lelaki. Rasanya semua orang kena tahu apa sebenarnya takrifan yang 'betul' untuk jenis-jenis yang dikatakan selama ini.

Berikut adalah takrifan 'betul' dari pandangan aku berkaitan jenis-jenis lelaki ini.


1. Mata keranjang

Lelaki mata keranjang, boleh diandaikan dia adalah seorang yang tinggi lampai. Kerana dia seorang yang meminati sukan bola keranjang. Kalau pergi shopping mall, pantang nampak kedai yang ada jual peralatan sukan bola keranjang, dengan pantas dia akan meluru ke kedai tersebut.

2.Habis madu sepah dibuang.



Lelaki jenis ini berkemungkinan besar adalah seorang penjual madu lebah. Kalau tidak penjual pun, dia adalah orang yang terlibat dengan kerja-kerja pemprosesan madu lebah untuk dijual kepada pelanggan.

3.Bagi betis nak peha

Lelaki jenis ini secara amnya adalah seorang yang suka makan ayam terutamanya peha. Kalau boleh tiap-tiap hari hendak makan peha ayam. dan dialog sebegini mungkin boleh terjadi kalau di KFC,"erm, bagi ketiga-tiga paha boleh tak.?"

4.Mulut manis

Lelaki jenis ini anda kena perhatikan cara pemakanannya. Kemungkinan besar dia suka makan benda yang manis-manis. Jika lelaki yang terdekat dengan anda tergolongan dalam jenis ini, anda perlu nasihati untuk mengelakkan penyakit kencing manis nanti.

5.Mata duitan

Lelaki jenis ini bagus sebenarnya. Dia memang jenis yang suka bekerja keras untuk mendapatkan duit. Dia akan pikirkan bagaimana hendak jadikan hidupnya lebih senang. Dia akan pikir hendak ada kereta, rumah, barangan kelengkapan dengan menggunakan hasil titik peluhnya sendiri.



6. Dua alam.

Lelaki jenis ini adalah juga dari golongan ahli sukan. Kebiasaannya adalah sukan renang. Kerana mereka begitu serasi dengan alam daratan dan alam air. Contoh lelaki dua alam adalah Micheal Phelps.:)

7. Buaya darat.

Lelaki ini sangat rapat dengan haiwan terutamanya buaya. Kalau dalam bahasa biasa, mereka ini dipanggil sebagai pawang. Sebab itulah apabila berlaku kejadian yang tidak diingini di kawasan sungai, selain daripada anggota bomba dan polis dipanggil, lelaki 'buaya' ini akan berada di tempat kejadian.:). Dan semestinya lelaki ini tinggal di darat.:)


Wednesday, January 19, 2011

Everibodi semuanya..
Indahnya..takkan pernah ku lupa, saat ku rasakan..ciuman pertama~!!  Takkan sama rasanya..takkan sama nikmatnya dengan ciuman lainla..pergh!!









Kata-kata itulah yang boleh digambarkan disaat melalui bait-bait indah percintaan. Semuanya terasa indah, semuanya terasa nikmat. Anda setuju?..hahahha...apa yang aku merefek nie....

sebelum aku pengarut lebey dalam lagi..nak tye kat korang..korang pernah dapat ciuman pertama x????..kalo ak 'penah kot'...hahahhaha...weng weng pitam (bak kata marea ahmad)..hehehhe..gurau je....sapelah nak cium ak nie ha..haish!!!...hehehehehehe.....

nie pengalaman aku lah ye pasal ciuman pertama nie..aku dengar dari kisah "orang"...rugi sesapa yang belum dapat ciuman pertama...ciuman pertama ni amatlah indah..yelah kita xpenah kene cium...ciuman pertama ni bukan cium pipi or just cium mulut je..tapi ciuman yang boleh dikatakan agak detail lah jugak....korang paham x?...kalo xpaham wat wat paham je...ermmm...macam cium "lidah-lidah" tue...hahahahahaha.....

fist kalo korang pikir cium tu mesti geli an coz kene air liur orang yang kita cium tu...tapi bagi akulah (means org dh citer kat aku) xde nye geli coz air liur tu nikmat..enzym yang boleh wAt kite rasa passion ciuman tue....pergghhhh!!!!!....then yang penting kenikmatan bibir org yang kita cium tue....

p/s: cerita "orang"

Friday, January 14, 2011

OOHHHHH SHITTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WHAT HAVE I DONE?

?
?
?
?

WHAT HAVE WE DONE?

?
?
?



WAHH I NEED SOMEBODY TUK COOL KAN AKU....RASA NAK DEMAM N XLEH NAK TIDO...KENAPA BENDE NIE PERLU TERJADI....NASHRIQ!!!! KENAPA KO WAT BENDE TUE...KENAPA KO X PIKIR SERIBU KALI......



Thursday, January 13, 2011

SEMAKIN LAMA SEMAKIN TIPIS PELUANG AKU

nie dah masuk kali kedua aku wat debat..tapi makin teruk lah.....xde peningkatan langsung..jeles aku tengok member yang lain...even dorang baru, tapi dorang teror..aku nie sahle xde bakat...present hujah cam ####....., tergagap gagap lak tue....

ermmm...xpelah..kalo ada rezki adalah tuk aku nanti..tp ak xmengharap sanat sanat coz nanti takut kecewa......

kepada marea n wanie..carilah ahli yg baru tuk gantikan tempat aku coz ak rasa n very very sure memang xkan dapat......aku xakan kecik ati or apa apa coz aku dah tahu future ak nanti yg mana ak xkan dapat...huhhuh..


Tuesday, January 11, 2011



citer nie best gilerrr..sumpah aku cakap...rugi sesapa yang xtengok....tapi yg penting kita kene open minded sikit ..... coz kalo korang x open minded pasti korang akan pikir lain...so MALAYSIAN, terbuka sikit ea....
nie aku wat synopsis pasal citer nie..actually copy n paste jer..hahahaha





It's the summer of 1963. Two young men first meet when they find work sheep-herding on Brokeback Mountain, a fictional picturesque setting in Wyoming. Ennis Del Mar (Heath Ledger) is nineteen, engaged to be married in the fall, and aspires to someday running his own ranch (following in the footsteps of his parents, who died in a car crash and left young Ennis and his brother and sister alone to fend for themselves.) Jack Twist (Jake Gyllenhall) is about the same age and dreams of becoming the greatest rodeo cowboy alive. Both feel essentially alone in the world.










While sharing a cowboy's backbreaking work load, facing the toil and troubles of the weather, shortages of food and wild animal attacks, their working friendship eventually develops into something more... Breaking Joe Aguirre's (Randy Quaid) rule that one man must sleep with the sheep and one at the camp, on one night after an evening of heavy boozing and shooting the bull, they end up sharing the only tent, just to avoid freezing. The bitter cold leads to their sleeping spooned. Jack, who of the two seems more wired for attraction to other men, (and more conscious of his leanings,) initiates touching. Ennis, who is engaged to be married, seems truly naive with respect to Jack's intentions as well as his own responses, yet eventually responds to Jack, releasing his own loneliness, fear and pent-up rage into an almost violent physical passion. Over the summer the two increasingly give in to their passion for one another, building a life-long bond. Both men eventually come to acknowledge and understand the irrevocability of their bond, even if they do not both entirely accept it.










When the summer ends the men separate and continue with their lives. Ennis marries Alma (Michelle Williams) and has two daughters right off. Jack, by contrast, is still drawn to other men, and remains unmarried until he meets and has a son with feisty rodeo cowgirl Lureen Newsome (Anne Hathaway.) Lureen's father owns a bona fide money-making business selling farming machinery in Texas, but Jack is never accepted by Lureen's family. Searching for acceptance, approval, and unconditional love, Jack writes to Ennis. It has been four years since they met. They arrange to meet again.


When they finally do reunite in Wyoming, Ennis and Jack are overcome with emotion and passionately kiss. Ennis makes a weak attempt to be discreet, but the kiss is seen by Alma, who becomes sickened by it. One can't help but feel sorry for the two men and for Alma as well. From this point on Ennis and Jack's relationship rebuilds and develops even more deeply. Alma becomes increasingly suspicious about the men's "fishing trips" up to Brokeback Mountain (more stunning scenery,) and eventually Alma and Ennis divorce, with Alma getting custody of the children.


Jack shows up in Wyoming as soon as he hears the divorce is final, hoping to now be able to live a life ranching with Ennis. Ennis is torn, as he too longs for the idyllic life Jack describes, but he explains that if they live together they will be killed for being "queer." This leads to an arrangement whereby Jack drives from Texas to Wyoming three or four times a year, each meeting leading to another emotional departure. With Ennis struggling to make ends meet, and becoming briefly involved with a pretty waitress, Ennis meets with Jack less frequently. Jack visits Mexico looking to satisfy his physical needs. When he taunts Ennis with this information in an effort to make him jealous, he ends his rant by saying "I wish I could quit you!"

Ennis later gets a postcard he sent Jack returned with "deceased" marked across it. Jack is dead. When Ennis contacts Jack's wife, Lureen, she lies about Jack's death, telling Ennis he was accidentally killed by a tire iron while changing a flat, when in fact Jack was killed for being "queer," just as Ennis had said they would be. She also tells Ennis that Jack wanted his ashes spread at his favourite place, Brokeback Mountain.

Ennis goes to visit Jack's childhood home, where Jack's father insists that Jack's ashes will be placed in the family burial plot. At Jack's mother's invitation, Ennis visits Jack's room and sees two shirts, his and one of Jack's, worn by the two young men in the summer of 1963, and smeared with their blood from a fight. The shirts hang together on the same hanger, tenderly folded into one another, Jack's denim jacket with Ennis's shirt inside - united in perpetuity. Ennis takes the shirts when he leaves.


Ennis moves out of town into a small trailer - alone. The place is low, bare and poorly furnished. Ennis now has nothing and no one. A visit from his daughter brings happy news and a sense of hope, as she is to be married. Ennis wants only to know if her boyfriend "really" loves her. She says he does, invites Ennis to the wedding and leaves. Ennis sits, beaten down by years of hard work and alcohol - weathered, aged, and heartbroken. With him - his and Jack's shirts, still entwined, now reversed, Ennis's shirt over Jack's jacket, and a postcard with a picture of Brokeback Mountain.

Tempting as it is to look at this film as a universal example of the repression of homosexual love , anti-gay sentiment in "macho" cowboy culture, or American culture in general, this story manages to transcend the stereotyping it naturally invites. This story is personal. It is, if nothing else, a unique story about a unique love: how love is limited by attempts to define it; about choices and imperatives; and about the ineffable and indefinable forces which drive human beings to seek out and connect with one another, and the very personal consequences of satisfying that yearning






p/S: kene pikir secara positif k..hahahha
"KAU NIE JENIS YANG SOSIAL..THEN CARA KO NIE MACAM KO PENAH MAEN JER NGN POMPUAN....LAYAK KE KO NAK BAGI CERAMAH KAT ORANG"

kalo korang  jadi aku pe perasaan korang???...mesti terguris giler an...nie 1st time laah aku terguris tau...sebelom nie walaupun orang fitnah aku semborono, tapi aku wat dek jer..tapi kali nie statement hamba nie xboleh blah langsung..shit!!!! *****...ada ke patut dia cakpa camtu...lainlah kalo dia tuduh aku nie xpakai spender ke or rambut buruk ke..okay gak..F.Y.I, hamba nie sangat sangat alim..n korang bayangkanlah n nie bkan nak kutuk sesapa tapi cuba berfikir...orang alim cm gini pun leh tuduh aku sebegini rupa..sah le xselidik langsung n pakai hentam jer..babi tol!!!!....ehh sedar lah sikit hamba, ko tu jangan ingat ko boleh terus jer masuk syurga n aku ni yang dikira jahat maksud neraka je? ha?...eahhh salah ke aku bagi ceramah kat orang...aku bagi ceramah coz aku ada ilmu n aku rasa aku berhak menyampaikan....xsalah...islam pun xckp salah tau..so..lain kali jgn sikit mulut BANGKAI  ko tu...



kawan...kita dah kenal lama kan...tapi apa masalah ko nie..xkan sepanjang kita kenal nie ko still xthu or xkenal aku lagi.....hahahha..wei jangan ar nak wat 'apa apa' ...geli tau x....aku tahu dalam ati ko mesti ko ckap aku ni **&*^^%$...kan..that y lah kalo ko berhadapan ngn aku ko mcm ajuk2 or ejek2 aku..aku sedar aku sapa..n tuk pengetahuan ko, aku bkan cmtulah..aku tegak pokok tau...please lah laen kali ko bercakap ngn aku jd lah gentle or bersopan lah sikit...ko nk tau x?..aku terasa tau ko wat cmni..terasa ko mengejek2 aku.....aku tahu aku xsempurna..ko tu dah ada parner..aku single..aku boring tau x..that y lah aku sengaja wat wat bende yang xpatut bagi hilangkan mood boring ak...n aku harap ko PAHAM!!!


aku dah beli lenseee..kaler hazel tue..hahahaha..akhirnya impianku tercapai gak...even dlu aku takot nak pkai but sekarang ada kekuatan nak pakai...thanks to syafa coz temankan aku g bli...tp buruk ar ak pakai..hahahha..apa apa pun, KO ADA???????




P/S: jangan nak memandai judge aku base on lense aku..hahaha..xde kene mengene langsung..haha

Friday, January 7, 2011

TERENGGANU!!!

ASSALAMUALAIKUM
HELLO BLOGGER...
AKU SKANG KAT TERENGGANU..HUHUHU..SYOKK!!!!SEMALAM SYAFA N SHARIFAH AINI TEMAN KAN AKU G ECM BLILENSE..HUHUHU..TERINGIN NAK PAKAI KATAKAN AKU BLI KALER COKLAT...MESTI KLAKAR AN...BTW...AKU XRETI NAK GUNA...PELIKKAN...SEMALAM AKU DIKIRA "MUSAFIR" LAH KAN...SO..XPERGI LAH...SEMAYANG JUMAAT..HAHHAA...RUPA RUPA NYER TIME AKU KAT ECM,...RAMAI LAGI YANG X G SEMAYANG...ORANG TUA, MUDA...SHITT TOL LAH DORANG TUE....XTAHU KE DOSA PAHALA..HAHAHHA...

Thursday, January 6, 2011

MR BIE !!!

ASSALAMUALAIKUM....fuhhh setelah penat berjalan ari nie past abis kelas dr jay..aku rase penat semacam jer...
.ye lah maybe aku pas karoke ngan MAREA n SYAFA....best siot....
thanks to SYAFA coz belanja karoke nie..sahla masa lunch tadi dia belanja HAWAIIAN SUPREME kat PIZZA HUT...
memang murah rezeki dia..thanks syafa....
MAREA cakap SUARA AKU CAM EVAN ( popular ngn lagu tentaang dia ft ngn melly goeslow)
n SUARA SYAFA LAK CAM ACHA SEPTRIASA....memang gempak wey..hahha..kembang buntut aku jap...hahhaha
kalo camni leh lah try AF ke..hahaha
after abis kelas INRODUCTION TO LAW II SIR IKMAL
aku, teha, syafa dan wanie g lah beli keropok lekor kat kawasan perumahan yang dekat ngn UITM kitaorang..
then..ade ke patut teha cakap aku n SYAFA ada jodoh coz kitaorg rapat sangat n akan kawen.
.hahaha..lawak lah tehaaaaa....
aku n syafa kawan je kut......
xde nyer..aku jamin xnye kitaorg kawen..hahahhaa
furthermore, sampai je bilik aku terus check keputusan MUET kawan aku..then tetiba aku teringat lah beberapa orang kawan aku yang aku rasa boleh dapat band 4 n above ...
rupe rupenyer xlepas gak..hahaha..bukan nk gelak kan keputusan ko kwan tapi
kita senasib daaaa....
orang ada demam piala dunia..tp kat UITM nie demam MUET..SUME ORG CKP SAL muet...hahhaha..ada aku kesah..hahaha


p/s: hua hua hua





MY NEW MR BIE 





comey x???..haaa nielah MR BIE aku yang baru..huhuuhh..cute sungguh....
MR BIE nie ak bli ngn harga yang murah giler rm **.....kat EAST COST MALL KUANTAN...time ni syafa n ali ikut aku kuar..ali nak g kedai gunting rambut n aku pun sibuk jenjalan n tup tup tup...terjumpa menatang nie..hahaha..then time aku dah beli, suma kengkawan aku kata "nash, asal ko ske babi????...dalam bnyk2 binatang kaT dunia nie babi gak ko pilih.."..
ermmmm...ske ati aku lah minat ape ke...ade aku kesah???.....hahahahha...yang penting aku happy....
nie aku list kan kenapa aku minat giler ngn MR BIE NIE:

1.KALER PINK..
2.CUTE HABISSS...
3. PERUT DIA COMEL...
4. ANTARA BINATANG KEGEMARAN AKU...
5.MELAMBANGKAN KEMEWAHAN...
6. MELAMBANGKAN MATERIALISTIK
7.MELAMBANGKAN PERCINTAAN...

p/s: thanks ana mardhiah coz taq aku kat ko nyer blog..hahah..



Don't Cry Because It's Over. Smile Because It Happened

Wednesday, January 5, 2011

REpeat!!!!

BAND 3 ?????????................
haaaaaaaaaaaa peeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!
hahahhaa...
nie lah keputusan orang yang x nak belajar bersungguh sungguh n xnak amik serius
padan muka!
rasakan!
hamik ko!

so conclusion is,
terpaksa repeat balik
kalo x repeat n xdapat gak band 4 xleh lah masuk bidang guaman or undang undang nie
haiyaaaaaaaaaaaa camne nak lawan karpal singh nie

kene g balik pejabat pos...n pejabat daerah tuk mohon balik....wow!!!!

p/s: saje tulis besar besar

usaha tangga kejayaan
Beratnya rasa hati nak melangkah pergi
Tetapi apakan daya aku terpaksa
Buat kali terakhir inginku mengucapkan
Semoga dirimu berbahagia selalu
Tentang diriku ini
Terserah padaMu Tuhan menetukan...

Tak perlui kau bertanya ke mana ku pergi
Pandailah aku menjaga diriku ini
Sekali kumelangkah oh biarlah ku teruskan
Perjalanan ini walaupun sendirian
Hanya Tuhan yang tahu dukalara hidupku ini
Tak terkata, aduhai sayang...

Ku masih lagi teringat
Bicaramu yang terakhir
Pedihnya hinggamenikam kalbu
Bisanya...

Selamat tinggal sayangku
Selamat tinggal kasihku
Aku terpaksa pergi dahulu
Kerana terluka hati ini

Kiranya tempias membasahai jendelamu
Itulah airmata yang jatuh di pipiku
Kiranya sang bayu menyentuhi paras wajahmu
Oh itulah rinduku yang menyebut namamu
Setelah sekian lama tak jumpa

Monday, January 3, 2011

WOW!!!!

BENDA WAJIB YANG MESTI SAYA ADA


SPAGHETTI..ermmm sedapnyer...leleh air liurrr



BEEF LASAGNA...rugi xmakan



SUSU...sihat tuk badan......



prefer DARK CHOCOLATE...xgemuk tau



yellow..my favourite colour

p/s: nie benda yg paling paling paling saya suka....hahahah...

terdelete






soriiiii...entry sebelom nie aku terpaksa delete coz nanti aku xnak orang pandang lain kat aku walaupun aku xwat salah apa apa pun...sorry ea bloggerrr.....


soryyy

Sunday, January 2, 2011

happy tahun new!!!!

 happy new year 2011..yeahhhhh...

selamat tahun baru semua......hopes tahun baru nie menjadi tahun yang penuh bermakna buat aku....segala kenangan tahun 2010 akan ku ingat sampai bila bila

tahun 2010 lah aku dapat keputusan yang cemerlang dalam spm
tahun 2010 lah  aku diterima masuk ke UITM
tahun 2010 lah aku jumpa si dia..hehehhe








saya dh pasang lama azam tahun baru nie...ni list azam baru saya

1. nak belajar kuat kuat 
2. try to get dean award
3. taubat
4. buka pintu hati
5. ingin bercinta
6. nak g jln2 dgn si dia
7. xnk shopping bende bende yang x faedah
8. kurangkan tengok tv
9. sayang kawan lebih lebih
10. xnak jadi jahat
11. nak jaga mulut sikit
12. nak nyanyi banyak2
13. try to search my identity


nie antara je lah k..yg lain rahsia.hahaha

Melaka MAJU!!!!!

assalamualaikum..hey hey hye.......sori lambat sangat nak update coz banyak sangat kerja nak dibuat....buat arini digagahi juga...
alkisah tuk blog arini nak citer sal mid sem break ak nia haaa...nak dijadikan citer..aku stay je kat kampus sengsorang diri..but my abah cakap pergi melaka tue..jangan duk sorang..aku apa lagi on jer lah..hahahha.btw abah cakap last minit so ak terpaksa beli tiket kelam kabut n bagitahu kat kamal n fahmi..hahhhahhaa..

firstly ak g dok umah fahmi..macam biasa kehidupan rumah keluarga tentera...best gilerr..lama xnampak pak askar n truck
mak bapak fahmi layan aku ngn baik sekali..kenyang giler ak dok umah diah..sampai berat aku naik.....
thanks fahmi...

 kitaorg lepak lepak malam malam kat kedai


 fahmi belanja aku makan meee..sup..

 rojak cucur ni ak dah lama mengidam..sampai je melaka bende ni yang wat ak jadi xtentu haluan..hahaha ..rojak ni mak alia yan yang buat..sedap weiyhhh

pas 1 hari 2 malam aku dok umah fahmi then aku g umah dak kamal lak..sampai je umah kamal, terus dia bgthu yg family dia ajk g bukit fraser..aku pun terkejut lah..sahle khamis ak dah nak balik....rupe rupenyer kitaorang just pergi 2 hari 1 malam jer..
 jam nie cantikkan..

time nie kitaorang nak naik ke bukit fraser..then kamal lak nak tercirit..so terpaksa tuggu dia..hahha


kat bukit fraser tu mak aiii..sejuk nak mamposss..lagi sejuk dari cameron n genting tau..sampai selsema ak di buatnyer..hahhha..btw thanks to family kamal yg support suma makan n minum ak...cayang korang..

balik jer dr melaka terus bli tiket ke kl..huuhuh

P/s: thanks kt fahmi n kamal..kepada kengkawan lain...sori ea..ak xsempat nk jumpa coz mmg xde masa sangt2..nanti kalo de rezki kite jumpa tau....hahahha

THIS BLOG WAS VIEWED BY TANPA NAMA